Migdały w płatkach płatki migdałowe 250g Targroch
- Producent: Tar-Groch-Fil
- Partner: Sklep.Medme.pl
Opis produktu
OPIS Migdały w płatkach płatki migdałowe 250g Targroch - źródło zdrowych tłuszczy- duża zawartość błonnika- zawiera przeciwutleniacze- dawka witamin z grupy B Migdały to nasiona migdałowca. Są one głównie dobrym źródłem tłuszczu w diecie. Migdały to dobre źródło witamin z grupy B oraz witaminy E, która jest bardzo dobrym przeciwutleniaczem i pomaga redukować ilość wolnych rodników w organizmie. Zawiera również stosunkowo dużą ilość błonnika, ponad 12g w 100g produktu. Są one polecane w diecie wegetariańskiej, dla osób narażonych na stres. Płatki migdałowe są używane powszechnie w kuchni. Często spożywane jako samodzielna przekąska lub dodatek do potraw wytrawnych, wszelakich deserów, ciast, lodów, owsianek i ciastek. SKŁADNIKI Migdały w płatkach. Masa netto: 500g Wartość odżywcza produktu w 100 g (50 g): Wartość energetyczna –2489 kJ / 602 kcal (1245 kJ / 301 kcal)15%* Tłuszcz – 50,6 g (25,3g); 36%* w tym: kwasy tłuszczowe nasycone; 3,9 g (1,95 g); 13%* Węglowodany – 9,5 g (4,75g); 2%* w tym cukry – 3,9 g (1,95 g); 2%* Błonnik 10,4 g (5,2 g) Białko – 21,9 g (10,95); 22%%* Sól** – 0,07 g (0,035g); <1%* *RWS w 50g - Referencyjna wartość spożycia **Zawartość soli wynika z obecności naturalnie występującego sodu. INFORMACJA ALERGENNAProdukt jest alergenem. Może zawierać śladowe ilości: sezamu, glutenu, orzechów. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechować w temperaturze pokojowej w suchym i zacienionym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.