Opis produktu

OPIS Skrobia kukurydziana 500 g Targroch  - zagęszczacz do zup i sosów- dodatek do wypieków- szerokie zastosowanie Skrobia kukurydziana jest otrzymywana z białych pręcików kukurydzy. Ma postać proszku i charakteryzuje się białą barwą i neutralnym zapachem.W kuchni jest stosowana głównie jako zagęszczacz do zup, sosów, gulaszów, puddingów i kisielów. Skrobię należy najpierw dodać do zimnej wody, wymieszać, a następnie wlać do sosu lub zupy. Stosowana jest również jako dodatek do wypieków, którym nadaje drobną teksturę oraz zwiększa wilgotność wypieków bezglutenowych. Poza zastosowaniem w kuchni można ją wykorzystać także do czyszczenia powierzchni, garnków i urządzeń kuchennych oraz jako środek zmiękczający do prania. Sprawdzi się również jako suchy szampon do szybkiego odświeżenia włosów. SKŁADNIKISkrobia kukurydziana Masa netto: 500 g Wartość odżywcza produktu w 100 g :Wartość energetyczna: 1493 kJ / 351 kcalTłuszcz: 0 g- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0 gWęglowodany: 86,8 g- w tym cukry: 0,9 gBłonnik: 1,7 gBiałko: 0,2 gSól**: 0,01 gMożliwe naturalne odchylenia.**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie. INFORMACJA O ALERGENACHW zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Podobnie wyglądające produkty

Historia ceny produktu

Ten produkt jeszcze nie ma opinii. Zmień to, bądź pierwszy! :)

Napisz własną recenzję produktu:

Skrobia kukurydziana maizena 500g Targroch