Opis produktu

ZAKWAS Z BURAKÓW Z NUKLEOTYDAMI 700 ml - ZAKWASOWNIA Niepasteryzowany, fermentowany napój z warzyw dedykowany wszystkim dbającym o zróżnicowaną i zbilansowaną dietę oraz zdrowy styl życia.Zakwas z buraków, nazywany również kiszonym barszczem oraz zakwasem buraczanym powstaje w efekcie poddania buraków procesowi fermentacji mlekowej i stanowi cenne źródło niezbędnych witamin i minerałów. Kiszony barszcz zawiera m.in. sporo przyspieszających przemianę materii i działających korzystnie na florę jelitową probiotyków, wspierającej odporność witaminy C i niezbędnych dla prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego witamin z grupy B. Ponadto zakwas buraczany jest produktem dalece niskokalorycznym, w 100 gramach znajdzie się zaledwie 12 kcal. Zakwas z buraków to także doskonałe źródło cennych soli mineralnych: wapnia, żelaza, cynku, magnezu, fosforu, cezu, kobaltu oraz litu. SKŁADNIKIwoda, burak czerwony 41%, czosnek, sól, nukleotydy 0,5% (ekstrakt z drożdży 75%, maltodekstryna 15%, inozytol 10%), liść laurowy, ziele angielskie WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU W 100 gWartość energetyczna: 50 kJ/12 kcalTłuszcz: < 0,1 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,1 gWęglowodany: 1,8 gw tym cukry: 0,3 g  Białko: 0,4 gSól: 0,75 g MASA NETTO: 700 ml SPOSÓB UŻYCIASpożywać około pół szklanki dziennie, najlepiej na czczo lub po posiłku. Zakwas można pić na zimno lub po podgrzaniu do temperatury pokojowej (nie doprowadzić do wrzenia)INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać soję, gorczycę, seler, orzechy, orzeszki ziemne, nasiona sezamuZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w lodówce w temperaturze od 2 do 8 stopni Celsjusza. Po otwarciu spożyć w ciągu 14 dni.Producent - nazwa i adres: EKOLOGICZNA PRZETWÓRNIA MIKOŁAJ BATOR, BALLADYNY 33, 81-524 GDYNIA

Podobnie wyglądające produkty

Historia ceny produktu

Ten produkt jeszcze nie ma opinii. Zmień to, bądź pierwszy! :)

Napisz własną recenzję produktu:

ZAKWAS Z BURAKÓW Z NUKLEOTYDAMI 700 ml - ZAKWASOWNIA