Opis produktu

STEVIN W KRYSZTAŁKACH Słodzik stołowy na bazie erytrytolu i glikozydów stewiolowych   Erytrytol to naturalny niskokaloryczny słodzik. Powszechnie występuje w owocach, warzywach, a także w nasionach roślin i w grzybach. Erytrytol ma delikatny słodki smak. Erytrytol nie powoduje próchnicy zębów. Po spożyciu jest szybko eliminowany z organizmu. Zaletą tego produktu jest to, że spożyty nawet w dużych ilościach nie ma działania przeczyszczającego. Erytrytol został wzbogacony glikozydami stewiolowymi. Glikozydy stewiolowe są stosowane w Ameryce Południowej od setek lat jako środek słodzący. Siła słodząca glikozydów stewiolowych jest od 250 do 350 razy wyższa od zwykłego cukru. Pozyskuje się je z liści roślin o nazwie stewia (Stevia rebaudiana). Liście tej rośliny są umieszczane przez tydzień pod wodą. Tak uzyskany roztwór wodny jest następnie oczyszczany i suszony, aż do uzyskania kryształów glikozydów stewiolowych.   Sposób użycia: Stosować jak biały cukier. Może być stosowany do gotowania, pieczenia lub słodzenia redukując w ten sposób kaloryczność przygotowywanych potraw.       Składniki: 99% erytrytol, 0,1% glikozydy stewiolowe (Rebaudiozyd A)     Data przydatności i numer partii podane na opakowaniu. Przechowywać w szczelnie zamkniętym oryginalnym opakowaniu.

Podobnie wyglądające produkty

Historia ceny produktu

Ten produkt jeszcze nie ma opinii. Zmień to, bądź pierwszy! :)

Napisz własną recenzję produktu:

Stevia w kryształkach 250g Intenson