Opis produktu

OPIS Reishi grzyby mielone BIO 100% 100g NatVita - wspomaga system odpornościowy- źródło polisacharydów- zawierają betaglukany Reishi to grzyb zwany też Lakownicą lśniącą lub Ling shi. Chińska nazwa ling zhi oznacza roślina magiczna lub roślina nieśmiertelności.Grzyb ten uprawiany jest na litym drewnie, a czas jego wzrostu wynosi dwa, trzy miesiące. Kolejnym etapem jest przesadzenie ich do ziemi i tam dojrzewają. Do produkcji używany jest jedynie kapelusz, który w przypadku produktu firmy NatVita został zmielony.Reishi jest bogate w polisacharydy, które maja wpływ na wzmocnienie organizmu. Zawierają również błonnik, który pozytywnie wpływa na układ trawienia. Betaglukan znajdujący się w grzybkach wzmacnia układ odpornościowy poprzez zwiększanie ilości makrofagów i limfocytów. Z tego powodu świetnie sprawdzą się w okresie jesienno-zimowym, by wzmocnić odporność. Mogą również wspomóc organizm w stanach przewlekłego zmęczenia.Grzybów resihi nie należy łączyć z niektórymi ziołami, np. miłorzębem japońskim (ginkgo biloba). SKŁADNIKI 100 % Bio reishi (Ganoderma lucidum), grzyb mielony.  Masa netto: 100g Wartość odżywcza produktu w 100g: Wartość energetyczna - 877 kJ / 217 kcal Tłuszcz - 0,8 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g Węglowodany - < 0,1 g - w tym cukry - 0,27 g Błonnik - 86,4 g Białko - 9,2 g Sól - 1,1 g SPOSÓB UŻYCIA 1 gram (około pół łyżeczki) proszku wymieszać w wodzie. Stosować 2 razy dziennie. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechować w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.

Podobnie wyglądające produkty

Historia ceny produktu

Ten produkt jeszcze nie ma opinii. Zmień to, bądź pierwszy! :)

Napisz własną recenzję produktu:

Reishi grzyby mielone BIO 100% 100g NatVita