Opis produktu

QUINOA (komosa ryżowa)(Chenopodium quinoa) Pochodzi z Ameryki Południowej, gdzie jest uprawiana od 3 – 5 tysięcy lat. Była podstawowym pokarmem w państwie Inków na obszarach górskich, gdzie zastępowała kukurydzę. Po podboju państwa Inków przez Hiszpanów wprowadzano uprawę pszenicy i jęczmienia, przez co znaczenie komosy w regionie zmalało. Współcześnie, ponownie na wyżej położonych obszarach w Ameryce Południowej jest główną rośliną uprawną, a wprowadzana jest do upraw także w Ameryce Północnej i w Europie.    Sposób użycia: Produkt gotowy do spożycia po uprzednim przygotowaniu: 1 szklankę ziaren wsypać do gotującej się wody (500 ml) i gotować na małym ogniu pod przykryciem przez 15 minut. Po zdjęciu z ognia odstawić na 15 minut. Produkt przeznaczony również dla wegan i wegetarian.   Wartość odżywcza w 100g produktu** Wartość energetyczna 1613kJ / 382kcal Tłuszcz, w tym: - kwasy tłuszczowe nasycone 6,1g 1,6g Węglowodany, w tym: - cukry 64g 0g Białko 14g Sól 0,01g   Składniki: 100% komosa ryżowa   Kraj pochodzenia*: Boliwia, Peru

Podobnie wyglądające produkty

Zobacz również

Historia ceny produktu

Ten produkt jeszcze nie ma opinii. Zmień to, bądź pierwszy! :)

Napisz własną recenzję produktu:

Quinoa komosa ryżowa biała 250g Intenson