Opis produktu

OPIS PASTA GARAM MASALA BEZGLUTENOWA BIO 175 g - COSMOVEDA - nadaje potrawom orientalnego smaku - pozytywnie wpływa na działanie układu trawiennego - idealna do przygotowywania marynat Garam Masala to specyficzna mieszanka przypraw prosto z Indii, proponowana w postaci pasty. Nie tylko dodaje naszym daniom wyjątkowego smaku, ale też ma potężne działanie prozdrowotne.Pasta poprawia funkcjonowanie układu trawiennego. Garam Masala może między innymi zostać użyta do marynat mięsnych, sałatek oraz sosów. Warto również rozważyć dodanie jej do ryb, dań ziemniaczanych oraz potraw opartych na pomidorach. Świetnie spisze się ona także w przypadku orientalnych naleśników z mięsem. SKŁADNIKI woda, olej słonecznikowy*, przyprawy* (kolendra*, kminek*, pieprz czarny*, kurkuma*, kardamon*, cynamon*, goździki*, cebula*, imbir*, asafetyda*, kozieradka*, chili*), koncentrat pomidorowy*, czerwona soczewica (Masoor Dal)*, ocet owocowy*, sól kamienna ajurwedyjska, pasta z tamaryndowca*, cukier trzcinowy ajurwedyjski (jaggery)*, masło ghee* (*certyfikowany składnik ekologiczny) Masa netto: 175 g Wartość odżywcza produktu w 100 g: Wartość energetyczna: 619 kJ/ 148 kcal Tłuszcz: 11,9 g W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g Węglowodany: 6,3 g W tym cukry: 1,0 g Białko: 2,8 g Sól: 0,5 g INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać mleko (łącznie z laktozą), gorczycę. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPo otwarciu przechowywać w chłodnym miejscu i spożyć w ciągu 3-4 dni.

Podobnie wyglądające produkty

Zobacz również

Historia ceny produktu

Ten produkt jeszcze nie ma opinii. Zmień to, bądź pierwszy! :)

Napisz własną recenzję produktu:

PASTA GARAM MASALA BEZGLUTENOWA BIO 175 g - COSMOVEDA