Opis produktu

Ghee jest sklarowanym masłem bez laktozy , którego receptura pochodzi ze starożytnych Indii. Masło sklarowane ghee może być szeroko wykorzystywane w kuchni – wydobywa głęboki smak potraw, podkreśla aromaty przypraw, łączy smaki w daniach. Masło sklarowane Ghee bez laktozy [picture_922883 alt="Bez laktozy" width="48" height="48"]Bez laktozy [picture_922884 alt="Bez glutenu" width="48" height="48"]Bez glutenu Ghee to tradycyjna indyjska receptura wytwarzania masła, może być szeroko wykorzystywane w kuchni. Nadaje się do smażenia (nie przypala się), do gotowania (do zup, duszenia warzyw i mięs, podgrzewania), do pieczenia (zamiast niezdrowej margaryny), na kanapkę (zamiast zwykłego masła). Masło sklarowane ghee wykorzystywane jest także w kosmetyce – dzięki swoim niesamowitym właściwościom stosuje się je w masażach, maskach na skórę i włosy, do oczyszczania, jako krem. Kluczowe informacje: 100% tłuszcz mleczny, nie zawiera glutenu, kazeiny i laktozy - jest dobrą alternatywą dla osób z ich nietolerancją, nie przypala się, ma wysoki punkt dymienia - 260 C⁰, zawiera witaminy A,D, E, K, nie zawiera złego cholesterolu, pochodzi z rejonów bieszczadzkich z mleka polskich krów, wyrabiane metodą tradycyjną, klarowane od 8 do 12 h (zależnie od pory roku, czyli od tego, co jedzą krowy - trawę czy siano), nie zawiera konserwantów, zagęstników, barwników. Przechowywanie: Masła nie trzeba przechowywać w lodówce, optymalna jest dla niego temperatura pokojowa. Produkt jest naturalny i sezonowy, dlatego latem i zimą może mieć różną konsystencję - latem półpłynne, zimą bardziej zbite. Uwaga: Biały osad jest wynikiem działania naturalnych procesów. Skład: Tłuszcz mleczny.

Podobnie wyglądające produkty

Historia ceny produktu

Ten produkt jeszcze nie ma opinii. Zmień to, bądź pierwszy! :)

Napisz własną recenzję produktu:

Palce Lizać Masło sklarowane ghee - 520 ml