Opis produktu

Makaron fusilli pełnoziarnisty BIO 500 g Naturasi Pszenica durum, zwana również makaronową lub twardą to powstały w wyniku mutacji genowej pszenicy płaskurki gatunek zboża należący do rodziny wiechlinowatych. Obok pszenicy zwyczajnej durum jest jednym z podstawowych surowców wykorzystywanych do wyrabiania kasz oraz mąk. Pszenica twarda znakomicie nadaje się do produkcji makaronu, co zyskało odzwierciedlenie w jej zwyczajowej nazwie. Makaron z mąki durum ma bursztynowy kolor i jest bogaty w sycący błonnik oraz niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego, zdrowia skóry i włosów witaminy z grupy B. Twarda pszenica to również cenne źródło soli mineralnych m.in. żelaza, magnezu, cynku, fosforu, wapnia, potasu i selenu. Pełnoziarnisty, ekologiczny makaron durum stanowi znakomity dodatek do duszonych warzyw, zup oraz spaghetti. SKŁADNIKImąka pełnoziarnista z PSZENICY durum BIO WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU W 100 gWartość energetyczna - 1455 kJ/344 kcalTłuszcz - 0 g- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,4 gWęglowodany - 65,5 g- w tym cukry - 5,5 gBłonnik - 9 gBiałko - 11,5 gSól - 0,005 g MASA NETTO: SPOSÓB UŻYCIACzas gotowania: 9 minut. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

Podobnie wyglądające produkty

Historia ceny produktu

Ten produkt jeszcze nie ma opinii. Zmień to, bądź pierwszy! :)

Napisz własną recenzję produktu:

Makaron fusilli pełnoziarnisty BIO 500 g Naturasi