Opis produktu

SKŁADNIKIfasolka kidney* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS:Ekologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1170 kJ / 279 kcalTłuszcz - 0,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 gWęglowodany - 29 g, w tym cukry - 2,2 gBłonnik - 28 gBiałko - 26 gSól - 0,06 g INFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Podobnie wyglądające produkty

Historia ceny produktu

Ten produkt jeszcze nie ma opinii. Zmień to, bądź pierwszy! :)

Napisz własną recenzję produktu:

FASOLKA CZERWONA KIDNEY BIO 400 g - BIO PLANET