Opis produktu

OPIS Czekolada 100 g Wegańskie serce - produkt wegański- nie zawiera mleka i glutenu- minimum 35% masy kakaowej Czekolady firmy Wegańskie Serce wyróżniają się tym, że nie zawierają w swoim składzie mleka. Z tego powodu produkt jest w 100% wegański. Dodatkowo to świetna alternatywa dla osób, które ze względu na alergię nie mogą spożywać mleka i glutenu. Zawartość laktozy w 100 g produktu to <0,01 g. Masa kakaowa w produkcie stanowi minimum 35%. Ziarna kakaowca, z których powstaje czekolada pochodzą z drzew kakaowca właściwego. Roślina ta dziko rośnie w rejonach Ameryki Środkowej oraz Ameryki Południowej. Kakao jest bogate w wiele prozdrowotnych składników odżywczych. W swoim składzie zawierają flawonoidy; głównie katechiny i epikatechiny. Jest źródłem takich minerałów jak magnez, żelazo, selen, cynk, potas, chrom i mangan. Zawiera również teobrominę, która pobudza organizm i fenylotylaminę należącą do grupy endorfin. Między innymi z tego powodu spożywanie czekolady pozytywnie wpływa na nasz nastrój. SKŁADNIKICukier, tłuszcz kakaowy, mąka ryżowa, miazga kakaowa, emulgator (lecytyny sojowe), aromat naturalny.Masa kakaowa: minimum 35%.  Masa netto: 100 g Wartość odżywcza produktu w 100 g:Wartość energetyczna - 2277 kJ / 545 kcalTłuszcz - 31 g- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 20 gWęglowodany - 62 g- w tym cukry - 45 gBłonnik - 4 gBiałko - 2,6 gSól - 0,1 g INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać mleko, orzeszki ziemne i orzechy. Nie zawiera glutenu. Bez laktozy (zawartość laktozy <0,01 g / 100 g).  ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Podobnie wyglądające produkty

Zobacz również

Historia ceny produktu

Ten produkt jeszcze nie ma opinii. Zmień to, bądź pierwszy! :)

Napisz własną recenzję produktu:

Czekolada masa kakaowa 35% 100 g Wegańskie serce