Opis produktu

CZEKOLADA GORZKA 85 % BIO 100 g - MEYBONA Gorzka czekolada o zawartości masy kakaowej min.85% to doskonałe źródło magnezu, który jest ważnym składnikiem mineralnym w organizmie człowieka. Odpowiada za m.in. prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego, sercowo-naczyniowego, a także wspiera odporność, procesy zapamiętywania i pracę szarych komórek. Gorzka czekolada jest niezastąpiona w kuchni i cukiernictwie - przygotujemy z niej polewy, kremy, nadzienia, ciasta, a pokrojona w drobne kawałki idealnie nadaje się jako dodatek do ciastek, muffinek i innych deserów. Składniki produktu posiadają certyfikaty ekologiczne, zapewnia to jego najwyższą jakość. SKŁADNIKImiazga kakaowa*, tłuszcz kakaowy*, kakao w proszku*, cukier trzcinowy nierafinowany*, wanilia Bourbon* (*certyfikowany składnik ekologiczny). Masa kakaowa min. 85 %. Masa netto: 100g WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU W 100 gWartość energetyczna: 2551 kJ/617 kcalTłuszcz: 52,6 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 31,7 gWęglowodany: 19,1 gw tym cukry: 12,4 gBiałko: 10,3 gSól: 0,03 g INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać zboża zawierające gluten (pszenica), mleko (łącznie z laktozą), migdały i orzechy laskowe.  ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej. Chronić przed ciepłem.Producent - nazwa i adres: Meybona Schokoladenfabrik Meyerkamp GmbH & Co. KG Alter Postweg 255 D-32584 Löhne Germany

Podobnie wyglądające produkty

Historia ceny produktu

Ten produkt jeszcze nie ma opinii. Zmień to, bądź pierwszy! :)

Napisz własną recenzję produktu:

CZEKOLADA GORZKA 85 % BIO 100 g - MEYBONA