Opis produktu

SKŁADNIKIłuski babki jajowatej (Plantago ovata)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)  OPISEkologiczne łuski babki jajowatej są wartościowe z uwagi na bardzo wysoką zawartość błonnika. W obecności wody uwalniają śluz i tworzą żel ułatwiający przesuwanie treści zalegających w jelitach. Łuski można spożywać w postaci napoju, zalane wodą, mlekiem lub sokiem owocowym. Mogą stanowić także dodatek do pieczywa lub zagęszczacz do zup i sosów. Łuski babki jajowatej polecamy szczególnie w połączeniu z nasionami babki płesznik w proporcji 20% łusek i 80% nasion, w postaci tzw. błonnika witalnego.  ZALECANE SPOŻYCIENależy spożywać nie więcej niż 5 łyżeczek dziennie i zachować ostrożność w podawaniu dzieciom. Podczas spożywania łusek zalecane jest picie dużej ilości płynów.   WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gTłuszcz - 0,6 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 gWęglowodany - 1,7 gw tym cukry - 0,2 gBłonnik - 85 gBiałko - 2,4 gSól - 0,02 g  ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Podobnie wyglądające produkty

Historia ceny produktu

Ten produkt jeszcze nie ma opinii. Zmień to, bądź pierwszy! :)

Napisz własną recenzję produktu:

BIO ŁUSKI BABKI JAJOWATEJ 100 g - BIO PLANET