Opis produktu

Baton Frupp truskawka bez glutenu Celiko, 10gTruskawki mają bardzo dobre właściwości lecznicze. Nasze babcie leczyły nimi grzybicę, trądzik i oparzenia słoneczne. Owoce te zawierają więcej witaminy C niż cytryna, ale także witaminy A, B1, B2 oraz PP. Truskawki są ważne w diecie kobiet ze względu na żelazo, które chroni przed anemią. Zawarte w truskawkach sole wapnia i fosforu wzmacniają kości i zęby. Truskawki poprawiają pracę mięśni i ułatwiają przemianę materii. Jedzenie ich jest polecane przy schorzeniach wątroby, kamieniach moczowych, żółciowych, podagrze. Truskawka wspomaga przeciwdziałanie powstawaniu nowotworów.Składniki:truskawki (26%), zagęszczone soki owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok z winogron), trehaloza, maltodekstryna, substancja żelująca:pektyny.Wartość odżywcza w 100 g:Wartość energetyczna 1578 kJ / 373kcalTłuszcz 0,5 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 gWęglowodany 85 gw tym cukry 65 gBłonnik 8,2 gBiałko 2,9 gSól* 0,03 g* Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego soduZawartość polifenoli 500 mg/100g produktu.Wartość średnia uwzględniająca sezonową zmienność owoców.Alergeny:możliwa obecność soi, mleka, orzeszków ziemnych oraz orzechów laskowychSposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Producent:Celiko św. Antoniego 7161-359 PoznańPolska

Podobnie wyglądające produkty

Historia ceny produktu

Ten produkt jeszcze nie ma opinii. Zmień to, bądź pierwszy! :)

Napisz własną recenzję produktu:

Baton Frupp truskawka bez glutenu Celiko, 10g