Opis produktu
Bigos z kiełbasą Arpol 400 g to gotowe danie obiadowe należące do klasyki kuchni polskiej. Bigos z kiełbasą to jedno z ulubionych dań Polaków, przyrządzane z kapusty kiszonej, kiełbasy i mięsa wieprzowego. Tradycyjna receptura, doskonały smak i wysokie walory odżywcze. Danie pakowane do zamykanej tacki z grubościennego aluminium o dużej wytrzymałości na uszkodzenia. Bigos może spożywać bezpośrednio z tacki, po uprzednim podgrzaniu w gorącej wodzie (bez otwierania), w żarze ogniska, za pomocą ogrzewacza chemicznego, na wolnym ogniu w menażce/ garnku (po wyjęciu zawartości z tacki). Danie można spożywać w zależności od preferencji m.in. z pieczywem, sucharami lub ziemniakami. Bigos z kiełbasą Arpol 400 g to idealne rozwiązania w razie „W”, niezastąpione na biwaku kempingu i poligonu. Skład: Kiełbasa 23,8%, do wyprodukowania 100 g kiełbasy użyto 120 g mięsa (mięso wieprzowe, woda, sól, przyprawy, wzmacniacz smaku E 621, substancja konserwująca: azotyn sodu), kapusta kiszona 30,5%, kapusta biała 20,6%, woda, mięso wieprzowe 7,6%, suszone pomidory w proszku, mąka pszenna, woda, przyprawy (cukier, przyprawy, sól, seler, wzmacniacze smaku: E 621 i E 635, glukoza), cebula suszona, grzyby suszone. Produkt może zawierać mleko łącznie z laktozą, soję, gorczycę i jaja. DANE TECHNICZNE Laktoza jest Dane podstawowe Alergeny laktoza , gorczyca , soja , mleko , jajka Porcja dla 1 osoby , 2 osób Typ opakowania pojemnik aluminiowy Typ żywności Konserwa Wymiary Długość całkowita [mm] 160 Masa netto [g] 400 Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu przed przyrządzeniem: Cukry [g] 2,8 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 2,1 Sól [g] 0,93 Tłuszcze [g] 5,3 Wartość energetyczna / Kalorie [kcal] 372 Wartość energetyczna [kJ] 1556 Węglowodany [g] 4