Opis produktu

Miód faceliowy 400 g - CEROŃ Miód, czyli zebrany i przetworzony przez pszczoły nektar kwiatowy to jeden z najzdrowszych pokarmów, jakimi obdarowała nas natura. Ten uwielbiany przez wszystkich bursztynowy, kremowo-mleczny lub ciemnobrunatny specyfik może poszczycić się zawartością m.in. dodających energii węglowodanów, wspierającej serce acetylocholiny, witamin – A, z grupy B, C – i składników mineralnych – potasu, wapnia, magnezu, fosforu, kobaltu, manganu, molibdenu oraz żelaza. Miód wykazuje właściwości mogące przyśpieszać gojenie się ran, obniżać ciśnienie krwi, koić nerwy, wspierać organizm w walce z przeziębieniem i łagodzić bóle gardła.Miód faceliowy wytwarzany jest z facelii błękitnej (Phacelia tanacetifolia Benth) – jednorocznej rośliny siewnej wywodzącej się z Kalifornii, lecz uprawianej też w innych rejonach świata, między innymi w Polsce. Facelia zaliczana jest do rodziny ogórecznikowatych. Charakteryzuje się silnym zapachem. Ma nietypową, jasnokremową barwę, niekiedy wręcz białą. Jego konsystencja, podobnie jak w przypadku produktu wytwarzanego z nektaru lipy, jest mazista. Mimo iż kwiat facelii wydziela silną woń, sam miód nie należy do silnie zapachowych. SKŁADNIKImiód pszczeli. MASA NETTO: 400 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu

Podobnie wyglądające produkty

Historia ceny produktu

Ten produkt jeszcze nie ma opinii. Zmień to, bądź pierwszy! :)

Napisz własną recenzję produktu:

Miód faceliowy 400 g - CEROŃ