Opis produktu

Kimchi tradycyjne ekologiczne 300g Zdrowe kiszonki Zakwasownia - kiszona kapusta pekińska z dodatkami - źródło probiotyków, błonnika i witamin - wspiera pracę układu pokarmowego - idealny dodatek do orientalnych dań Kimchi to rodzaj orientalnej kiszonki. Nazywane jest również gimchi, to kiszone warzywa z dodatkiem przypraw i innych dodatków. Głównym składnikiem produktu jest niepasteryzowana, żywa kiszonka z ekologicznej kapusty pekińskiej. To tradycyjny produkt kuchni koreańskiej, jest elementem kultury i domowych tradycji. Kimchi zostało wpisane na listę UNESCO jako niematerialne dziedzictwo tego rejonu. Produkt ten ma właściwości wspierające florę bakteryjną jelit. W swoim składzie zawiera bakterie probiotyczne, błonnik oraz witaminy. Produkt można spożywać na zimno jako przystawkę, do kanapek, sałatek oraz dań na ciepło np. do zup, dań z woka lub zapiekania. Może delikatnie gazować oraz wykazywać zwiększoną aktywność bakterii probiotycznych w zależności od pory roku i metody przechowywania. SKŁADNIKIkapusta pekińska*, czosnek*, cebula*, imbir*, marchew*, rzodkiew*, chili*, miso*, sos sojowy*, sól* *-składniki ekologiczne WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU W 100g: Wartość energetyczna – 21 kcal/88 kJ Tłuszcz – 0 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g Węglowodany – 46 g - w tym cukier – 1,5 g Błonnik – 1,2 g Białko – 1,7 g Sód – 664 mg MASA NETTO: 300g SPOSÓB UŻYCIAProdukt można spożywać na zimno jako przystawkę, do kanapek, sałatek oraz dań na ciepło np. do zup, dań z woka lub zapiekania. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Zalecane jest przechowywanie w temperaturze 4-8°C.

Podobnie wyglądające produkty

Historia ceny produktu

Ten produkt jeszcze nie ma opinii. Zmień to, bądź pierwszy! :)

Napisz własną recenzję produktu:

KIMCHI TRADYCYJNE BIO 300 g - ZAKWASOWNIA